Pagini

62% dintre romani utilizeaza software piratat

Potrivit unui studio realizat de Business Software Alliance (BSA), 62% dintre utilizatorii de PC-uri din Romania recunosc ca au utilizat software piratat
 Rata pirateriei de software in Romania de anul trecut a fost de 63%, iar valoarea comercială a software-ului s-a ridicat la 207 milioane dolari. Studiul International Data Corporation (IDC) calculează rata pirateriei tinand cont de instalările noi de software din 2011 – cate dintre acestea au fost legale și cate au constat in instalări de software pirat. Nu se ia insă in consideratie legalizarea software-ului instalat in anii anteriori, dacă această legalizare a constat exclusiv in achizitionarea de licente, nu și in instalarea programelor originale. 
La nivel global, studiul IDC realizat pentru BSA arata ca rata pirateriei software in tarile in curs de dezvoltare este mult mai mare decat cea din tarile dezvoltate – 68% fata de 24% (media) – iar valoarea comerciala a software-ului piratat din pietele emergente reprezinta o buna parte din valoarea comerciala a software-ului piratat la nivel global. Asa se explica dinamica din spatele ratei pirateriei software la nivel mondial, care a ajuns la 42% in 2011, in timp ce valoarea comerciala a software-ului piratat la nivel global a atins 63,4 miliarde dolari.

Niciun comentariu: