Pagini

Vasilescu, BNR, despre urmatorul model postcriza: Lumea merge spre taxarea mare a resurselor si materiilor prime si neimpozitarea muncii

Urmatorul model economic post criza nu se va mai baza pe creditare si se va migra de la vanzare directa la leasing. De asemenea, statele vor pune taxe foarte inalte pentru materii prime si materiale si vor impozita minim munca, sistem care ar putea fi preluat si de Romania, afirma Adrian Vasilescu.


"Lumea merge spre taxe foarte mari pentru materii prime si materiale, pentru resurse. Resursele vor costa foarte mult sub efectul impozitarii. Munca, tocmai pentru a stimula performanta, inovatia, va fi impozitata la minim. Si Romania are de gandit, nu cumva este timpul de aceasta schimbare?", a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, la seminarul MediafaxTalks about SME's.  
Adrian Vasilescu spune ca pe viitor creditul va ajunge pe ocolite la populatie, mai intai la companii si apoi prin produse la populatie.  
Consilierul guvernatorului BNR a aratat ca nu are un raspuns privind reluarea creditarii, din mai multe puncte de vedere, desi finantarea a mers in continuare in anii de criza, chiar daca nu la nivelul asteptarilor si la nivelul dinainte de anul 2008.  
"Cat priveste 2000 - 2008 aici un raspuns exista. Ce a fost in perioada 2000 -2008 nu va mai fi, nu in timpul vietii mele, ca vedeti ca am parul alb, dar nici in timpul vietii dumneavoastra. Vreau sa atrag atentia asupra faptului sa nu privim la ce a fost pana in 2008. Si nu doar aici in Romania, ci din Japonia pana in America nu va mai fi ce a fost", a punctat Adrian Vasilescu.  
El a explicat ca nu se poate vorbi despre tendinte, pentru ca nu s-au conturat nicaieri in lume, si a aratat ce schimbari intervin in agricultura.  
"Tendinta actuala in agricultura sunt seminte care se pun in pamant si rodesc 4-5 ani fara sa mai rascolesti pamantul (...) Asta merge in toata lumea, pentru ca se migreaza de la economia liniara la economia circulara", a exemplificat Vasilescu.  
El a aratat ca din circuitul economic (cercetare, dezvoltare, productie, vanzare) dispare vanzarea pentru "ca toata planeta gandeste trecerea de la vanzare la leasing".  
Potrivit lui Adrian Vasilescu, in perioada 2000-2008 o familie tinea un televizor trei ani, dupa care il arunca pentru ca lua un credit de la banca pentru a-si cumpara un nou televizor.  
"Atunci un televizor, ca sa nu ma refer la automobil, dar automobilul este cel mai important, pentru ca fabrica iti va da un automobil, dupa trei ani ti-l ia, ii mai face ceva si ti-l da inapoi", a povestit Vasilescu despre viitorul model de comercial.  
El a fost contrazis de ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri si Turism, Maria Grapini, care a afirmat ca refuza sa creada in scenariul in care creditarea nu se va relua la nivelul anilor 2000 -2008. Ministrul IMM-urilor a argumentat ca istoria arata o permanenta repetitie. 
sursa: incont.ro

Un comentariu:

Ionut Alin spunea...

Salut,

Iti urmaresc atent post-urile de pe blog. Imi place cum scrii. Asta m-a determinat s-mi deschid si eu un Blog. Vreau sa intru si eu in comnunitatea voastra si o sa-mi postez zilnic opiniile. Am inceput deja. Acesta este Blog-ul meu: http://opinieseparata.blogspot.com
Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: rainbowmediabucharest@yahoo.com
Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

Cu stima,
Ionut Alin.