Pagini

O smecherie banala te ajuta sa iei note mai mari la examene


O cercetare ampla realizata la universitatile East London si Westminster din Marea Britanie ii poate ajuta pe elevii si studentii din intreaga lume.

Daca bei apa in timpul unui examen, primesti o nota mai buna. Asa suna concluzia surprinzatoare a unei cercetari realizate de universitatile East London si Westminster din Marea Britanie pe 447 de studenti.
Oamenii de stiinta au descoperit ca tinerii care intra in examen cu o sticla de apa iau o nota cu pana la 10% mai mare decat cei care nu beau apa. In sistemul de invatamant romanesc, 10% corespunde unui punct in plus.
Apa a imbunatatit notele in special in cazul studentilor din primul an, care au avut, in medie, o crestere de 5%. 
Oamenii de stiinta spun ca studiile in acest domeniu trebuie aprofundate, mai ales in randul tinerilor din primul an de facultate, la care s-a constatat cea mai mare imbunatatire a notelor in urma consumului de apa.
Unul dintre psihologii care au participat la cercetare sustine ca o posibila explicatie ar putea fi faptul ca apa are un efect pozitiv in reducerea anxietatii, stare despre care se stie ca influenteaza negativ performantele scolare.

Sursa: BBC

Un comentariu:

Anonim spunea...

:))