Pagini

Primele fotografii oficiale cu versiunea de serie Dacia Lodgy

Automobile Dacia a prezentat joi primele poze oficiale cu versiunea de serie a Lodgy, care va intra în fabricaţie la uzina Renault din Maroc, fiind primul model al brandului românesc care nu va fi produs şi în ţară.
Lodgy va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012.
Alături de poze, compania a făcut publice şi primele date oficiale despre noul model.


Astfel, Lodgy este un vehicul de familie în versiuni cu 5 şi 7 locuri şi va fi dotat cu echipamente disponibile în premieră pentru Dacia, potrivit comunicatului producătorului auto, scrie mediafax.ro.
"Designul său sugerează un spaţiu interior remarcabil până la al 3-lea rând de scaune. Cu o lungime de 4,5 metri, Dacia Lodgy oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri. Numele - Lodgy - care aminteşte de englezescul "lodge", este o trimitere directă la trăsătura sa esenţială: capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale", se arată într-un comunicat al Automobile Dacia.


Renault a prezentat la sfârşitul anului trecut o versiune de competiţie a Lodgy, maşină pilotată în luna decembrie la Trofelul Andros din Franţa de piloţii Alain Prost, Nicolas Prost şi Evens Stievenart.
Lodgy este cel de al şaptelea model din gama Dacia, după preluarea de către Renault.
Automobilul va fi produs în Maroc, alături de un alt un alt model Dacia, care urmează să fie prezentat tot în acest an.
Totodată, în toamna anului trecut, şefii Renault au decis să mute o parte din producţia modelului Sandero de la Mioveni la fabrica din Casablanca, Maroc, pentru a extinde capacitatea de producţie a Duster.
La uzina de la Mioveni, Dacia pregăteşte intrarea în producţie a noii generaţii a modelului Logan, programat pentru lansarea pe piaţă în toamna acestui an.
Parte a grupului francez Renault, Automobile Dacia a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri 2,7 miliarde euro, în creştere cu 26,6% faţă de nivelul obţinut în 2009.

Niciun comentariu: