Pagini

Am bagat spaima in toata lumea: suntem suspecti ca am creat un virus letal

omania este suspectata a se numara printre tarile care ar avea capacitatea de a crea un tip de virus precum Flame, considerat de experti ca fiind unul dintre cele mai sofisticate programe malware descoperite pana acum.
 
 
Eugene Kaspersky, creatorul Kaspersky Lab, compania ruseasca producatoare de programe de securitate care a descoperit virusul Flame, a declarat miercuri, la Tel Aviv, ca tari precum Statele Unite, Marea Britanie, Israelul, China, Rusia si, posibil, India, Japonia si Romania ar avea capacitatea de a dezvolta un astfel de software daunator, care a atacat recent calculatoare in Iran si in alte parti din Orientul Mijlociu. El nu a precizat insa care ar fi tara ce s-ar afla, in opinia sa, in spatele virusului Flame, conform realitatea.net.
Stirile despre virusul Flame au aparut saptamana trecuta. Potrivit unor cercetatori, dovezile tehnice sugereaza ca virusul a fost creat de acelasi stat sau de aceleasi state care au comandat 'viermele' Stuxnet ce a atacat programul nuclear al Iranului in 2010.
Experti in securitate afirma ca Flame este unul dintre cei mai sofisticati virusi descoperiti pana in prezent. Acestia investigheaza virusul, despre care cred ca a fost lansat special pentru infesta calculatoare din Iran si din Orientul Mijlociu.
 


» vezi articolul original
sursa: adevarul

Niciun comentariu: